Infantil

La casa dels xiquets i les xiquetes...

A l’etapa d’Infantil, dels 3 als 6 anys, educar és crear entorns que faciliten l’aprenentatge per als xiquets i les xiquetes i gaudir-ne; experimentar i fer amics.

És fonamental consolidar la confiança i l’autonomia, i això s’aconsegueix amb hàbits i rutines. Per això, la mateixa tutora els acompanya els tres cursos; els coneix millor i s’acurten els incerts períodes d’adaptació.

Comptem amb tres mestres tutores i una mestra de reforç, qui dóna suport a la tutora dels menudets de la casa durant el començament de curs.

Per altra banda, els xiquets i xiquetes que ho necessiten compten amb atenció de l’especialista en Audició i Llenguatge i el servei del Gabinet Psicopedagògic Municipal unes hores a la setmana.

i les famílies

Amb les famílies nouvingudes ens reunim dos vegades abans de començar el curs: una en juny i altra en setembre quan encara no han començat les classes.

Després, comptareu amb tutories periòdiques, grupals i individuals; i amb la total disponibilitat del professorat per atendre-vos quan ho necessiteu.

També hi ha programades escoles de pares i mares i xarrades per a les famílies. A més a més, sempre vos animem que entreu en les aules i participeu en les sessions programades de grups interactius, així com en les celebracions del centre.

L'aprenentatge...

Pel que fa a l’ensenyament de llengües, tres de les mestres són especialistes d’anglés i existeix coordinació amb les responsables de les activitats extraescolars per a reforçar i consolidar l’aprenentatge de llengües a classe.

El Pla de Foment Lector ja comença a Infantil amb la lectura diària de contes, la participació en les activitats de la Setmana del Llibre o l’apadrinament lector amb l’alumnat de cursos superiors.

I és que les activitats entre nivells són una de les apostes de la casa; als més menuts els encanta fer coses amb els majors i sabem que els majors trauen el millor a partir de l’exercici de la responsabilitat.

Pel que respecta a les metodologies, es treballa per projectes i centres d’interés; potenciant l’aprenentatge de forma autònoma i responsable dins de les dinàmiques de grups cooperatius. També és molt important el joc simbòlic i comptem amb una aula de psicomotricitat.

L’aprenentatge basat en projectes és un model en què l’alumnat comença a organitzar el pensament afavorint la tasca investigadora i l’aprenentatge per competències. A més a més, millora les habilitats interpersonals i, conseqüentment, la convivència del grup.

Les sessions de grups interactius es programen trimestralment: es formen xicotets grups heterogenis cadascun dels quals compta amb un pare, mare o iaio responsable que tutoritza l’equip perquè tots els menuts participen mentre les mestres coordinen.

Són una de les actuacions d’èxit que més ens agraden i una pràctica inclusiva que reforça la convivència entre els xiquets i xiquetes (i famílies i professorat) i, no cal dir-ho, una experiència única per a les famílies que s’involucren, gaudeixen intensament i enriqueixen la millor de les escoles possibles.

El joc i el moviment també són importantíssims a l’etapa per a un millor coneixement del mateix cos, la convivència amb els companys i l’entorn així com per a desenvolupar una correcta orientació espai-temporal; per això comptem amb l’aula de psicomotricitat adaptada per als més menuts.

i una motxilla d'experiències

Ací teniu una mostra d’algunes sessions i activitats que hem fet últimament.

 

Cita prèvia INFO
Vine a conéixer-nos
CONTACTE